eXTReMe Tracker


NastavaSkripte

Skripte iz Teorije skupova i Analize III napravljene su prema zabiljeskama s predavanja prof. V. Matijevic. Skripte nisu recenzirane, a posto sam ih mjestimicno (i opsirnije) dopunio (poglavito u dokazima) radi (po mom sudu) "boljeg" razumijevanja, moguce da su se potkrale i pogreske - tehnicke pa i logicke naravi.
Update: Greske sam uocio ali ih nisam ispravio u ovim verzijama teksta. Ako netko sprema ispit pomocu ovih skipti neka me kontaktira pa mu mogu poslati spisak (nema ih puno i nisu bitne za razumijevanje)
Napomena: Kako je profesor Uglesic u medjuvremenu izdao zaista SJAJNE skripte iz Analize (toplo preporucujem svima: Matematicka analiza I, II, III), ova skripta iz analize vam eventualno moze pomoci samo kao neznatno sira dopuna konciznijih dijelova iz njegove skripte - vidi npr. Teorem o implicitno zadanoj funkciji i dokaz.

Teorija skupova (pdf) Analiza III (pdf)

Java

Zelite programirati u Javi, ali ste naisli na hrpu problema vec kod instalacije i podesavanja, i nikako vam ne uspijeva da pokrenete i najtrivijalniji Java program? Slijedite ovaj link :

Tutorial za tutoriale o Javi

Neodredjeni integral

Interaktivna prezentacija u Sketchpadu, koja vizualizira pocetnicke probleme u razumijevanju ovog i jos nekoliko srodnih termina. Za pokretanje potrebno je imati naravno Sketchpad jer nazalost najnovija verzija JavaSketchpada ne uspijeva potpuno convertirati originalni file u objekt koji bi se mogao, takodjer interaktivno, prikazati u okviru internet browsera.

Neodredjeni integral

Kamate

Koristan programcic za izracunavanje kamata na ulozeni novac ovisno o kamatnoj stopi i broju ukamacivanja tijekom godine.
 
Download
 
kamate1.jpg kamate2.jpg   

Teologija


Sveto i Profano