image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Poziv

Hrvatsko botaničko društvo organizira i poziva vas da sudjelujete u radu:
4. Hrvatskog Botaničkog Simpozija s međunarodnim sudjelovanjem (4HBoS 2013), koji će se održati od 27.-29. rujna 2013 u Splitu (Srednja Dalmacija), kampus splitskog sveučilišta na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu.

Značaj održavanja 4. Hrvatskog Botaničkog Simpozija s međunarodnim sudjelovanjem je promicanje suradnje i razmjene znanstvenih i stručnih spoznaja te iskustava između hrvatskih botaničara i kolega iz drugih zemalja.

Temeljni ciljevi su poticanje istraživanja nacionalne flore i vegetacije, te izdavaštva, međunarodne suradnje, razvoja multidisciplinarne suradnje sa stručnjacima srodnih područja kao i edukacija budućih botaničara.

Split je smješten na jadranskoj obali u srednjoj Dalmaciji na splitskom poluotoku, najveći je grad u Dalmaciji, a drugi u Hrvatskoj. Gradsko područje Splita broji više od 220.000 stanovnika, po broju putnika druga je po veličini hrvatska luka, a treća na Mediteranu. Upravno je središte splitsko-dalmatinske županije.
Split je okružen sa sjevera i sjeveroistoka planinom Mosor, sa sjeverozapada brdom Kozjak, s istoka brdom Perun, a s zapada stara gradska jezgra smještena je podno brda Marjana. Splitski poluotok okružuju otoci Brač, Hvar, Šolta i Čiovo.
Gradsko središte Splita čini starovjekovna Dioklecijanova palača iz 4. stoljeća (pod UNESCO-vom zaštitom od 1979. godine), što čini jedinstveni primjer u svijetu.